torsdag 30 december 2010

Nu var det jul igen...

Den här julen har sannerligen bjussat på lite av varje, måste jag säga. Det började lite innan Lucia, med att Selma blev sjuk med hög feber. Sedan var det Idas tur. Hon hade över 40 grader i nästan en hel vecka, och sedan blev hon plötsligt bra igen.
På lilla julafton började Selma att spy, men eftersom det bara var en gång, trodde vi att det var att hon hade satt i halsen när vi åt middag. Haha, så fel vi hade. Tack och lov hade vi en lugn och skön julafton som firades på sedvanligt vis!
Men... dagen efter bröt magsjukehelvetet ut och Selma spydde igen natten mellan julafton och juldagen, Ida spydde på kvällen och sedan började jag och Håvard också samma kväll. Den natten var lång vill jag lova ; ) Men eftersom alla barn- utom Adele, var sjuka samtidigt som oss så blev annandagen en väldigt lugn dag hos familjen Stensrud Jillnevik, och det var ju på sätt och vis tur för oss alla!
Tjoho, tänkte vi. Nu har alla haft magsjukan, så nu kan vi njuta av ledigheten och se fram mot nyår som skulle firas med familjen Juliusson-Sturk från Mölndal och familjen Larsen-Skovrand från Aremark. Men nix pix... det skulle det inte, för igår började Selma spy IGEN och Ida fick nästan 41 grader i feber. MORR!!! Så det blev till att ställa in alla trevliga planer och förbereda sig på nya tag på sjukdoms-fronten istället : (

Men här kommer i alla fall lite foton på de trevligheter vi trots allt hunnit med mellan varven. Håll till godo!

Åka pulka med storasyster är kul!!

Så här vackra var våra flickor på julafton : )

Selma började tjuvöppna paketen och blev påkommen av pappa

Tomten kom i år också- såklart!

Selma öppnar paket, men ser lite skeptisk ut tycker jag. Kanske undrar om hon verkligen får lov nu ; )

Glada Adele

Bästa julklappen EVER var nog dockskåpet som morfar gjort!!

Och prinsessan Ida fick naturligtvis en prinsessa i sitt paket

När alla tillfrisknat efter magsjuka, var det dags för lite mys på isen. Adele och Ida provade sina skridskor som de fått i julklapp! Lite svårt, men massa kul! (Ida var jätte duktig)

Selma njöt av att vara på isen. Har varit lite svårt att gå på egna upptäcksfärder i så mycket snö, men här var det bara att traska iväg på banan pappa gjort!

Ok- lite halt var det och lite svårt att ta sig upp igen när man hade ramlat ; )

Förmiddagen avslutades med att grilla korv och såklart frös Adele om händerna och ville gå in ; )
Önskar er alla en riktigt härlig nyårsafton imorgon!!

3 kommentarer:

Julia P. Olsson sa...

Hade helt missat att du har en blogg! Kul! Jättefina bilder!
Hoppas ni är klara med sjukor på ett tag nu!
Kram och gott nytt år!

Anna Johansson sa...

Åh, Ida har ju redan nagellack!

Sandra sa...

Tack Julia! Tänkte jag skulle ta och länka till din fotoblogg! Du har det redan i dig- systemfotartänket ; )

Ja Anna! Ida har tjatat sedan i våras om nagellack och jag har stått mot- men nu till jul fick både hon och Adele äntligen sina naglar målade av snälla mamman!

Gott nytt år på er bägge två : )