söndag 14 december 2008

Vår Lucia!

Lucia var en riktigt bra lördag för oss. På förmiddagen var jag, mamma, Adele och Ida ute på skogspromenad med pulkor, varm choklad, kex och clementiner. Ida älskar att åka pulka, och Adele tyckte väl att snön var ok... i alla fall när hon fick åka pulka i nedförsbackarna! Har aldrig träffat en unge som inte tycker om snö, men Adele är en riktig "fryspinne" som Håvard säger.


När vi kom hem från skogen hade min käre sambo gjort världens finaste ljusstake som skall pryda vårt hem i jul i matsalen, när alla Adeles leksaker åkt upp i det nya rummet.


Klockan 17 var det dags för det årliga Luciatåget i Nössemarks kyrka och det var första året som Adele var med. Lite nervös var jag för hur det skulle gå för henne att stå stilla så länge, men eftersom hon stod mellan Mina och Emma kunde hon roa sig med att småbusa med dom lite. Det gick över förväntan och de var ju så himla fina, våra små tärnor!!


Ida fick ju såklart inte vara med i tåget, men hon satt i bänkraden tillsammans med pappa, farmor, farfar, mormor och morfar och tjoade så hela kyrkan hörde. (ni som var med på Lovisa och Filippas dop känner kanske igen detta scenariot från storasyster??) Men hon blev nog förlåten väldigt fort, för vem kan vara arg på världens sötaste tomtemor?!